Pelet Arpa

Pelet Arpa

Tanımı

Arpa tanelerinin öğütme işleminden geçirildikten sonra yüksek sıcaklıkta buhar verilerek (60-82 oC) peletleme işlemine tabi tutulmasıdır

Faydaları

-Geviş getiren hayvanlar için yüksek nişasta ve enerji kaynağı olan arpanın işkembede kalış süresini uzatarak ve daha yavaş salınımlı sindirilmesini sağlayarak stabil bir işkembe ortamı sağlanmasına yardımcı olur. Yemden yararlanmayı arttırır.

-Yüksek sıcaklık altında yapılan peletleme işlemi nedeniyle daha sterildir. Mikrobiyolojik bulaşıklıklar ve zararlı -Yüksek sıcaklık altında yapılan peletleme işlemi arpanın nişasta sindirilebilirliğini arttırarak verim artışı sağlar.

-Enerji ve nişasta yönünden fakir olan toplam rasyonlarda enerji kaynağı olarak pelet arpa ile rasyon dengelenir ve verim artışı sağlanır.

Kullanımı

-Toplam rasyonlarda veya kendi yemini yapanlarda diğer hammadde ve yemler ile karıştırılarak verilebilir.

-Kullanmakta olduğunuz PRO süt ve besi yemlerimizin çeşidi ile rasyonda kullanılan diğer kaba ve konsantre yem kaynaklarının niteliğine göre kullanım oranları değişebilir. Detaylı bilgi için PROYEM Teknik Destek ekibimizden destek alınız.

Üretim Şekli

Pelet formda üretilir.

Besin Değerleri

Kuru Madde % 88
Ham Protein % 9.5
Ham Yağ % 1.8
Ham Selüloz %  4.3
Ham Kül % 2.5
NDF % 21
ADF % 6
ADL % 1.3
Kalsiyum % 0.07
Toplam Fosfor % 0.36
TSE Metabolik Enerjl kcal/kg 2650