Tam Yağlı Soya Üretimi

Tam yağlı soya, özellikle besin maddesi konsantrasyonu yüksek rasyonlarda, yoğun yağ, protein ve kolay sindirilebilir olması nedeniyle büyükbaş ve kanatlı yemlerinde yaygın olarak kullanılır. Asya ülkelerinde binlerce yıldır et yerine tüketilen soya fasulyesi ve soya fasulyesine dayalı ürünlerin dünyada özellikle ABD başta olmak üzere tüm Batılı ülkelerde de tüketimi gün geçtikçe artmaktadır.

Soya fasulyesinin insan beslenmesindeki öneminin yanı sıra, hayvan beslenmesinde de önemli rolü vardır. Tam yağlı soya, hayvanların genetik potansiyellerini üretim performansına dönüştürmesi için mükemmel bir hammaddedir.

Matlı, Türkiye de tam yağlı soya üretim tesisi yatırımı yapan öncü kuruluşlardandır. Tam yağlı soya üretimi yapılan tesiste en ileri üretim sistemleri kullanılmaktadır. Soya fasulyesinin üretime alınışından, tam yağlı soya ürününün elde edilişine kadar prosesin tamamı otomasyonla çalışmakta ve prosesin her aşaması kalite kontrol birimlerimiz tarafından izlenmektedir.

Soya fasulyesinin yağı alınmadan 130-135 derecede pişirilmesi ile tam yağlı soya elde edilir. Üretilen tam yağlı soya, dengeli aminoasit yapısı, enerjisi, temel yağ asitleri, vitamin ve mineral içeriğiyle ülke hayvancılığının ve yem sektörünün hizmetine sunulmaktadır.