HAKKIMIZDA


Matlı, Türkiye’nin protein ihtiyacını karşılama hedefiyle faaliyet gösteren bir gıda grubudur. Matlı Gıda Grubu’nun kurucusu Ömer Matlı, iş hayatına 1965 yılında Bursa’nın Karacabey ilçesinde soğan ticareti yaparak başladı. 1970’lerin başında hayvan ticaretine ve buna paralel olarak mandıracılığa geçen Ömer Matlı, bu işlerde elde ettiği başarıların getirdiği ticari itibarı ve birikmiş sermayesi ile birlikte çeltik işine girdi. 1980 yılında kurduğu  çeltik fabrikasıyla tüccarlıktan sanayiciliğe adım attı.

Ömer Matlı, 1986 yılında hayvan yemi üretmeye karar verdi. Bu yatırım kararı, 1988 yılında Karacabey’deki fabrikada saatte 10 ton süt ve besi sığırı yemi üretilerek gerçekleşti. Bu fabrikaya ek olarak 1992 yılında bölgenin ilk modern mısır kurutma tesisi eklendi. 1995 yılında Ömer Matlı' nın vefatı ile bayrağı devralan Özer ve Önder Matlı şirketin yatırım faaliyetlerine  hız kesmeden devam ederek, 2004 yılında Tam Yağlı Soya üretim tesisini, 2005 yılında Ömer Matlı Hayvansal Üretim Eğitim Araştırma Merkezini hayata geçirmişlerdir.Bunun yanı sıra   Konya (2006), Turgutlu (2009), Çorlu (2011), Samsun (2013) ve Gaziantep (2014) büyükbaş, küçükbaş ve kanatlı hayvan yem üretim tesislerini ülke ekonomisine kazandırmışlardır.

Matlı Gıda Grubu yarım asırlık yem üretim tecrübesini yumurta üretimine taşıyarak Nisan 2010 yılında Bursa'nın Karacabey ilçesinin  Canbaz köyünde üst düzey teknolojiyle donatılmış yumurta üretim tesisini faaliyete geçirdi.

Bugün Matlı Gıda Grubu 600 'ün üzeri çalışanı, 425 bayisi ve yaklaşık 2.000 tedarikçisi ile Türkiye'nin en büyük 207. şirketidir.